U bent hier: Home / Tentoonstellingen / Vorige tentoonstellingen / COLLECTION TRIP

COLLECTION TRIP

Om een optimale conservatie te bewerkstelligen, worden de zalen van de vaste collectie gesloten. Intussen verwelkomen we u echter in de hoofdzaal, waar de tijdelijke tentoonstellingen elkaar blijven opvolgen. De meesterwerken van het Museum van Elsene en de Bis-tentoonstellingen zijn binnenkort weer toegankelijk. Intussen zijn de werken uit de Museumcollectie te zien op rondreizende tentoonstellingen: onder meer in de Musée des beaux-arts de la Chaux-de-fonds.

Musea voor Schone-Kunsten La Chaux-de-Fonds

De tentoonstelling Belgische kunst. Tussen droom en werkelijkheid. Collectie van het Museum van Elsene, Brussel is eerst te zien in het Musée des beaux-arts van het Zwitserse La Chaux-de-Fonds (9 maart - 1 juni 2014) en daarna in de Espace Bellevue van het Franse Biarritz (28 juni - 4 oktober 2014).

Op basis van onze collectie krijgt de bezoeker een origineel overzicht van de Belgische kunst van eind 19de tot midden 20ste eeuw. Tegelijk wordt duidelijk hoe de nationale kunst heen en weer bleef slingeren tussen een getrouwe weergave van de realiteit en de voorliefde om de verbeelding de vrije loop te laten.

Logo La Chaux-de-Fonds

Document acties