U bent hier: Home / Tentoonstellingen / Huidige tentoonstellingen / FOCUS - ELODIE ANTOINE

FOCUS - ELODIE ANTOINE

Focus op een ontluikende Belgische kunstenaar. We nodigen hem uit een van zijn werken tentoon te stellen en te integreren in de zalen van de vaste museumcollectie.

 

Elodie Antoine, Lipstick, 2015 (c) Elodie Antoine, Courtesy Aeroplastics Gallery Brussel

 

Elodie Antoine woont en werkt in Brussel. In 2002 behaalde ze het diploma beeldhouwen aan de ENSAV, La Cambre. Ze wordt vertegenwoordigd door galerie Aeroplastics Contemporary Brussels. Ze maakt soepele beeldhouwwerken (kant, haakwerk, naai- en borduurwerk, vilt, breiwerk), tekeningen en installaties. Sinds 1997 stelt ze haar werk tentoon in België, Frankrijk, Luxemburg, Slovenië en Korea…

In 2002 was ze laureaat van de prijs van de Jonge Beeldhouwkunst van de Franstalige Gemeenschap in de categorie ‘’Werken in klein formaat’’ en in 2004 van de prijs Beeldende Kunsten van Luxemburg. De stichting Marie-Louise Jacques bekroonde haar in 2014 met de eervolle vermelding van de Prix Marc Feulien.

 

Elodie Antoine, Shibori cream, 2015, technique mixte (c) Elodie Antoine, Courtesy Aeroplastics Gallery Brussel

 

Elodie Antoine vindt hybride objecten uit, waarbij elementen uit verschillende, zelfs tegengestelde werelden met elkaar worden vermengd: een lippenstift in de vorm van een betonboor, atoomcentrales in kant, een bacillenkweekje in borduurwerk, buizen in vilt of fabrieken in gewatteerde stof…

Het gebeurt dat een bepaald element in haar installaties zo wordt vermenigvuldigd dat de hele ruimte erdoor wordt ingepalmd – zwammen in textiel in een bos in Zwalm, of de sierlijst van een plafond. Deze gewoonlijk onbezielde objecten gaan een eigen leven leiden, ze overwoekeren de ruimte zoals een zwam of een schimmel dat zou doen en verstoren op die manier de geveste orde, wat beurtelings gevoelens van nieuwsgierigheid, aantrekking en afkeer opwekt.

 

 

 

Document acties