U bent hier: Home / NIEUWS / Onze werken reizen

ONZE WERKEN EN ONZE EXPOS REIZEN

Regelmatig worden de werken van het Museum van Elsene uitgeleend voor andere prestigieuze tentoonstellingen.

Tijdens de sluiting van het Museum laten we onze werken op reis gaan!

 

SCHAARBEEK

Tentoonstelling NUAGES vroeger en nu

Maison des Arts - van 18 september tot 21 november 2021

Wolken … Deze natuurverschijnselen zijn het voorwerp van dagelijkse wetenschappelijke en populaire belangstelling vanuit meteorologisch oogpunt. Maar ze genieten ook de status van ‘poëtisch object’. Wolken fascineren, nodigen uit tot contemplatie, mijmeringen… Ontelbare dichters, schrijvers en kunstenaars lieten zich door wolken inspireren en dichten ze vele eigenschappen toe, zoals vergankelijkheid, lichtheid, verheffing, metamorfose, beweging, vluchtigheid, transparantie, ondoorzichtigheid, zachtheid en dreiging. Aan de hand van een selectie van kunstenaars, die meestal actief zijn in de Belgische hedendaagse kunstscène en regelmatig of zo nu en dan het thema van de wolk bezigen, is de tentoonstelling vooral een oproep tot dromen, tot ontsnappen en tot lichtheid.

Meer info !

 

BRUSSEL

Tentoonstelling CRUSH. Onverwachte ontmoetingen tussen design en kunst

Design Museum Brussels - van 22 oktober tot 06 maart 2022

Het Design Museum Brussel en het Museum van Elsene gaan een ritmische en spontane pas de deux aan met de tentoonstelling Crush, die stukken uit hun respectieve collecties samenbrengt. Het Museum van Elsene een selectie van schilderijen, beeldhouwwerken, foto's en andere tekeningen uit zijn reserves naar voren om vrolijke verbanden en speciale accenten te leggen met The Plastic Design Collection. Deze onverwachte dialoog tussen designobjecten en kunstwerken onderstreept de eigenheid en de verscheidenheid van de twee collecties, die in een nieuw licht worden onthuld, zonder enige bescheidenheid.

Meer info !

 

DROGENBOS

Tentoonstelling Abstracte kunst in vogelvlucht

FeliXart Museum - 13 juni tot 02 januari 2022

Museum van Elsene, 1965.
Felix De Boeck komt van onder zijn kerktoren van Drogenbos, ruilt zijn boerenklompen in voor stadsschoenen en trekt naar dit museum met renom, waar er een eerste retrospectieve wordt gewijd aan zijn oeuvre.

Vandaag, 55 jaar later, weer onder de kerktoren van Drogenbos.
50 werken uit de rijke collectie van het Museum van Elsene komen naar het FeliXart Museum, waaronder De duif (1927) van Felix, die als het ware terugkeert naar haar heimat in Drogenbos, in vogelvlucht op amper 7 km van de hoofdstad.

 

STAY TUNED FOR MORE!

 

 

Document acties