U bent hier: Home / NIEUWS / Onze werken reizen

ONZE WERKEN EN ONZE EXPOS REIZEN

regelmatig worden de werken van het Museum van Elsene uitgeleend voor andere prestigieuze tentoonstellingen.

Tijdens de sluiting van het Museum laten we onze werken op reis gaan!

LODÈVE – van 28 september 2019 tot 23 februari 2020

Tentoonstelling Ensor, Magritte, Alechinsky… Meesterwerken uit het Museum van Elsene

Museum van Lodève

De tentoonstelling nodigt de toeschouwer uit om de Belgische kunst te verkennen aan de hand van een selectie meesterwerken uit de verzameling van het Museum van Elsene (Brussel). Ze biedt een overzicht van de voornaamste Belgische kunststromingen tussen het fin de siècle en de periode na Wereldoorlog II, waarbij de nadruk komt te liggen op de rijkdom, de productiviteit en de buitenissigheid van deze periode. Heen en weer slingerend tussen internationale invloeden en specifiek plaatselijke kenmerken, tussen een diepe verknochtheid aan de werkelijkheid en een sterke voorliefde voor de verbeelding brengt de Belgische kunst een ode aan de moderniteit, de vrijheid en het non-conformisme.

Te zien in Lodève tot 23 februari 2020.