U bent hier: Home / NIEUWS / Onze werken reizen

ONZE WERKEN EN ONZE EXPOS REIZEN

regelmatig worden de werken van het Museum van Elsene uitgeleend voor andere prestigieuze tentoonstellingen.

Berthe Morisot, Interieur van een cottage of Meisje met pop

Interieur van een cottage of Meisje met pop van Berthe Morisot verlaat het Museum van Elsene voor een grote rondreis aan de overkant van de Atlantische Oceaan. De tentoonstelling Berthe Morisot, femme impressionniste begint in het Nationaal Museum voor Schone Kunsten van Québec (op 21 juni 2018) en schetst de stilistische, intieme evolutie van de kunstenares, schoonzus van Manet en auteur van talloze impressionistische doeken.

Interieur van een cottage is geïnspireerd op haar dagelijkse leven. We zien Julie, de enige dochter van Berthe, op het eind van een maaltijd in een huurhuisje op het eiland Jersey.  Het doek oogt heel verfijnd, met amper geschetste contouren en zachte tinten waarin wit en blauw overheersen. Mis de kans niet om deze erg begaafde schilderes te ontdekken indien u in de loop van 2018 en 2019 een reis zou maken naar Québec, Dallas of Philadelphia.