U bent hier: Home / NIEUWS / Onze werken reizen

ONZE WERKEN EN ONZE EXPOS REIZEN

regelmatig worden de werken van het Museum van Elsene uitgeleend voor andere prestigieuze tentoonstellingen.

René Magritte, L’heureux donateur, 1966

L'heureux donateur van René Magritte (Lessen 1898 - Schaerbeek 1967) maakt deel uit van de werken die het Museum van Elsene het vaakst uitleent. Het museum verwierf het doek nadat het in 1959 een van de eerste retrospectieven had gewijd aan de Belgische surrealistische kunstenaar. De tentoonstelling werd georganiseerd door toenmalig conservator Jean Coquelet. Als dank bood Magritte hem dit doek tegen een bescheiden bedrag aan. De titel die hij eraan gaf vormde een allusie op de welwillendheid van de conservator. Op het schilderij zijn verschillende geliefde thema’s van de kunstenaar te zien, zoals het silhouet met de bolhoed, de nacht en het belletje.Het gaat tegenwoordig dan ook door voor een van zijn emblematische werken.

Magritte, Broodthaers & de hedendaagse kunst  in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België

13.10.2017 > 18.02.2018