U bent hier: Home / NIEUWS / Nieuws

KORTINGSACTIE IN DE BOOKSHOP VAN HET MUSEUM VAN ELSENE.

Van 02 tot 04.03.2018 kunt u in het Museum van Elsene komen genieten van uitzonderlijke kortingen op de hele voorraad van de Bookshop: catalogi, prentkaarten en zo meer.
De Bookshop is toegankelijk tijdens de openingstijden van het Museum van Elsene.

NIEUW GASTENBOEK

Dankzij GuestViews, en om het publiek nog beter te kunnen dienen, stelt het Museum van Elsene zijn bezoekers voortaan een nieuwe techniek ter beschikking, die niet alleen als gastenboek fungeert, maar ook als statistisch middel.
Uw mening? Uw lievelingstentoonstelling? Laat het ons weten!

GuestViews zorgt voor een totaal nieuwe relatie tussen het Museum en zijn bezoekers. Dankzij de app kunnen deze laatsten de interessante momenten van het bezoek met anderen delen via een touch-screen.
GuestViews maakt het de bezoeker mogelijk op een ludieke manier commentaar te leveren op het bezoek, zijn favoriete zaal uit te kiezen en zijn ervaring te delen op de sociale media.
Doordat de bezoeker ook een korte persoonlijke vragenlijst beantwoordt, ontstaat een bijzondere band met het Museum. Dankzij de verzamelde informatie beschikt het Museum over betrouwbare gegevens over zijn publiek en heeft het meer inzicht in de behoeften van de bezoekers.
Via gepersonaliseerde e-mails ten slotte verkrijgen de bezoekers interessante info en blijven ze op de hoogte van de activiteiten van het Museum.
GuestViews zorgt er dus voor dat de bezoeker de plaats krijgt die hem toekomt en dat hij meteen kan optreden als ambassadeur van het Museum.

#LETSGOBRUSSELS

Het Museum van Elsene neem deel aan de actie Let’s Go Brussels, een initiatief van de Brusselse Museumraad en VisitBrussels. Na de recente gebeurtenissen die de Belgische hoofdstad verontrust hebben, besloten de culturele organisaties van de stad een oproep te lanceren om hun sleutelrol in het dagelijkse leven van haar bewoners en bezoekers te bevestigen. Daarom schaart het Museum van Elsene zich achter het idee van een grote participatieve fotowedstrijd. Met de hashtag #letsgobrussels kunnen bezoekers van de vele Brusselse instellingen hun selfie van een culturele uitstap posten en kans maken op een jaar cultuur! Het volstaat om een foto van uzelf te delen op Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #letsgobrussels. De selfie die het meest geliked wordt krijgt twee toegangstickets voor elke deelnemende instelling!

> Meer informatie op

MULTIMEDIA AUDIOGIDS

Voor de kennismaking met onze vaste collectie stelt nu het Museum van Elsene u een multimedia audiogids ter beschikking. Door middel van foto’s, video’s en documentaire teksten worden een dertigtal werken voorgesteld en voorzien van commentaar. Wie haast heeft kan kiezen voor het menu Tien meesterwerken. In amper dertig minuten biedt het een overzicht van de hele verzameling. De audiogids is beschikbaar in het Frans, het Nederlands en het Engels (startprijs 3 € in de bookshop).

Vanaf 18 mei 2016 kunt u hem gratis downloaden via een mobiele app (Androïd en iOS).