U bent hier: Home / MUSEUM IN PROGRESS / Museum aan huis

MUSEUM AAN HUIS

MUSEUM AAN HUIS - Vierde editie - 01.12.2019

Twee weekends per jaar verlaten tien werken de opslagruimtes. Ze verhuizen gedurende twee dagen naar een woning vlak bij het Museum van Elsene, waar ze door een nieuw publiek worden ontmoet.

Op zaterdag laat het gastgezin het uitgekozen werk zien aan zijn nabije omgeving; op zondag wordt het huis opengesteld voor het publiek, dat van huis naar huis kan wandelen om de werken in een volstrekt nieuw kader te bewonderen.

> Zie alle foto's van de eerste editie.

Volgende afspraak met het publiek: zondag 1 december 2019 – Naamsepoort / Sint-Bonifaas-wijk en omgeving te Elsene.

Gratis toegang. Het aantal bezoekers in de woningen kan tijdelijk beperkt worden om uw bezoek aangenaam te houden.

Helaas zijn veel van deze woningen enkel toegankelijk met trappen wat het moeilijk kan maken voor bezoekers met beperkte mobiliteit.

Een project van het Museum van Elsene en Patrimoine à roulettes. Met steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, de Burgemeester, de Schepen voor Cultuur, en van de leden van het College van Burgemeester en Schepenen van Elsene in het kader van Duurzaam Wijkcontract Atheneum.
Het Museum van Elsene en Patrimoine à roulettes zijn heel blij met het label «aKCess» dat het collectief aKCess van Prométhéa hun heeft toegekend: hartelijk dank!

    
   


 

OPROEN AAN ONZE BUREN!!!

Voor de volgende editie van 30 november en 1rst december 2019 gaat het Museum van Elsene opnieuw op zoek naar inwoners die graag thuis een werk willen opvangenin de omgeving van de Naamsepoort en het Sint-Bonifatiusplein.

Gelieve contact op te nemen via:

MUSEUM AAN HUIS - Documentaire

Een film van Aurélia Pfend
52 minuten - vo fr - 16/9 - kleur - 2018
Productie: CVB, Patrimoine à roulettes, bx1

Wie heeft er nooit van gedroomd een kunstwerk in zijn woonkamer op te hangen?
Nu het Museum van Elsene gesloten is wegens werkzaamheden, stelt het zijn buren voor onderdak te geven aan een werk. Een weekend lang wordt hun huis een museum. Achter de schermen van de eerste editie van dit gedurfd initiatief stond een camera opgesteld.
Museum aan huis zorgt voor een nieuwe kijk op onze relatie tot de kunst en tot het museum.

 

 

Met steun van

 

Document acties